Sylabusy przedmiotów dla studiów I stopnia (dla rocznika 2015/2016) - format pdf

    KURSY PODSTAWOWE
    Badania operacyjne  Chemia fizyczna
    Chemia ogólna i nieorganiczna  Chemia organiczna
    Ekologia i zarządzanie środowiskiem  Fizyka
    Makroekonomia  Marketing
    Matematyka I  Matematyka II
    Metodyka pracy naukowej  Mikroekonomia
    Prawo gospodarcze  Statystyka
       
    Przedmioty humanistyczne:
    Przedmioty socjologiczne:
    Człowiek w środowisku kulturowym
    Polityka społeczna
    Ewolucja cywilizacji europejskiej
    Socjologia ogólna
    Zmiany kulturowe we współczesnym świecie
    Socjotechnika
    KURSY KIERUNKOWE
    Automatyzacja robotyzacja procesów produkcyjnych
    Finanse
    Grafika inżynierska
    Informatyka
    Komputerowe wspomaganie prac inżynierskich
    Logistyka w przedsiębiorstwie
    Metrologia
    Nauka o materiałach
    Podstawy zarządzania
    Procesy produkcyjne
    Projektowanie inżynierskie i technologiczne
    Rachunek kosztów dla inżynierów
    Rachunkowość
    Zarządzanie finansami
    Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem
    Zarządzanie pracą
    Zarządzanie produkcją usługami

    KURSY WYDZIAŁOWE
    Inżynieria procesowa Maszynoznawstwo
    Mikrobiologia Podstawy termodynamiki
    Praktyka Seminarium
    KURSY OGÓLNOUCZELNIANE
    Ochrona własności intelektualnej Szkolenie BHP
    Technologia informacyjna Wychowanie fizyczne
    Zajęcia biblioteczne

    Języki obce
    Język angielski Język francuski
    Język hiszpański Język niemiecki
    Język rosyjski Język włoski
    KURSY SPECJALNOŚCIOWE
    Specjalność: Inżynieria bioproduktów
    Biobiznes Biochemia
    Biologia i inżynieria komórki Biotechnologia ogólna
    Biotechnologia żywności Inżynieria bioprocesowa
    Monitorowanie bioprocesów Wybrane metody analityczne
    Wybrane zagadnienia z biotechnologii żywności i środowiska
    Specjalność: Inżynieria ochrony środowiska
    Analiza mobilna skażeń Biologiczne metody w ochronie środowiska
    Chemia środowiska Ekologiczne podstawy działalności gospodarczej
    Ekotrofologia Fizykochemiczne metody w ochronie środowiska
    Inżynieria środowiska Monitoring skażeń środowiska
    Wybrane zagadnienia z ochrony środowiska
    Specjalność: Inżynieria produktów chemicznych
    Podstawy ochrony środowiska Podstawy technologii chemicznej
    Technologia chemiczna nieorganiczna Technologia chemiczna organiczna I
    Technologia chemiczna organiczna II
    Wybrane działy chemii organicznej
    Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu chemicznego
    Specjalność: Inżynieria produktów żywnościowych
    Agrobiznes Analiza sensoryczna żywności
    Biochemia i chemia żywności Biotechnologia żywności
    Przetwórstwo surowców roślinnych Przetwórstwo surowców zwierzęcych i bezpieczeństwo żywności
    Żywienie człowieka
    Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu spożywczego
     Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu spożywczego – przemysł fermentacyjny
     Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu spożywczego – przemysł mięsny
     Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu spożywczego – przemysł mleczarski
     Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu spożywczego – przemysł młynarski
     Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu spożywczego – przetwórstwo owoców i warzyw
     Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu spożywczego – przemysł piekarniczy
    zamknij
    Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
    Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem