dr inż. Ludmiła Bogacz-Radomska

Katedra Biotechnologii i Analizy Żywności
Adiunkt
bud. H, pok. 309
ul. Komandorska 118/120
53-345 Wrocław

Kontakt:
E-mail:  
Tel.:   71 36 80 258

Informacje / konsultacje:
10.2019-06.2020 urlop naukowy

Contact languages: polish, german, english & czech

Procesy produkcyjne: modelowanie, symulacja i optymalizacja

Biosynteza dodatków do żywności z udziałem drobnoustrojów (drożdże, pleśnie, algi). Otrzymywanie karotenoidów. Hodowle wstrząsne i bioreaktorowe okresowe, zasilane i ciągłe. Opracowywanie nowych produktów spożywczych

Opracowanie produktów żywnościowych. Glony, algi.

Production processes: modelling, simulation, optimization

Food additives biosynthesis with microorganisms (yeast, molds, algae). Carotenoids biosynthesis and extraction. Shaked and bioreactors cultivations (batch, fed-batch, continuous). Food products modeling ###

zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem