Katedra Biotechnologii i Analizy Żywności
Adiunkt
bud. H, pok. 309
ul. Komandorska 118/120
53-345 Wrocław
E-mail: |
ludmila.bogacz-radomska![]() |
Tel.: | 71 36 80 258 |
Informacje / konsultacje:
10.2019-06.2020 urlop naukowy
Contact languages: polish, german, english & czech
Procesy produkcyjne: modelowanie, symulacja i optymalizacja
Biosynteza dodatków do żywności z udziałem drobnoustrojów (drożdże, pleśnie, algi). Otrzymywanie karotenoidów. Hodowle wstrząsne i bioreaktorowe okresowe, zasilane i ciągłe. Opracowywanie nowych produktów spożywczych
Opracowanie produktów żywnościowych. Glony, algi.
Production processes: modelling, simulation, optimization
Food additives biosynthesis with microorganisms (yeast, molds, algae). Carotenoids biosynthesis and extraction. Shaked and bioreactors cultivations (batch, fed-batch, continuous). Food products modeling ###