Kolejny sukces KN Enactus UE Wrocław

Koło naukowe Enactus UE Wrocław, z projektem Make Taste Not Waste, w składzie:
- Julia Wlazło,
- Emilia Kowcz,
- Melania Gruszecka,
- Alisa Kliuchnikava,
- Kamil Czabanowski
- Agnieszka Bugajska,,
- Iwona Helwin,
- Marcelina Pęsik,
- Anita Grabowska,
powtórzyło zeszłoroczny sukces na Enactus National Competition, stając na podium, tym samym uzyskując tytuł trzeciego najlepszego start-upu studenckiego.

Projekt Make Taste Not Waste skupia się wokół zagadnienia marnowania żywności i życia zgodnie z zasadą zero waste. Studenci stworzyli aplikację mobilną, która pozwoli ograniczyć ilość marnowanego jedzenia w lokalach gastronomicznych (premiera zaplanowana na sierpień). Organizują także warsztaty kulinarne.

W czasie konkursu puchar odebrała również pani dr Iwona Czerska, uzyskując tytuł The Best Faculty Advisor.

thumbnail_img-7225      thumbnail_img-7233

zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem