Katedra Agroinżynierii i Analizy Jakości (KAA)

Jednostka nadrzędna: Instytut Chemii i Technologii Żywności
Typ: Katedra

bud. C
ul. Komandorska 118-120
53-345 Wrocław

Kontakt:
E-mail:

WWW: http://kaiip.ue.wroc.pl/
Tel.: 71 36 80 288
Fax: 71 36 80 611

Kierownik: prof. nadzw. dr hab. inż. Ryszard Jerzy Konieczny

Pracownicy: Doktoranci: Osoby współpracujące:

Informacje:
Badania z zakresu inżynierii chemicznej i procesowej, zmierzające do wprowadzenia nowoczesnych technologii suszenia materiałów rozdrobnionych w aparatach pulsofluidyzacyjnych z cyklicznie przemieszczanym strumieniem gazu.
Badania procesu konwekcyjno-mikrofalowego suszenia produktów spożywczych.
Badania z zakresu inżynierii materiałowej dotyczące zjawiska ciernego przenoszenia żelaza w układach ślizgowych brąz-stal. Poszukiwanie nowych materiałów ślizgowych - alternatywnych dla drogich i deficytowych brązów cynowych.

zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem