Andrzej Okruszek UEW

dr hab. inż. Andrzej Okruszek, prof. UEW
Nauczyciel akademicki zatrudniony w Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu, Dziekan Wydziału Inżynierii Produkcji UEW. Specjalista z zakresu technologii żywności i żywienia oraz oceny surowców pochodzenia zwierzęcego. Prowadzi badania w obszarach związanych z jakością i wartością odżywczą oraz z bezpieczeństwem żywności.

Zajmuje się ponadto zastosowaniem nowych technologii w wytwarzaniu żywności oraz zagadnieniami związanymi z reorganizacją systemu żywnościowego zmierzającą w kierunku jego zrównoważonego rozwoju, pozwalającymi na wypracowanie rozwiązań mogących zapewnić społeczeństwom zdrową żywność o wysokiej i powtarzalnej jakości. Autor bądź współautor artykułów w czasopismach naukowych o zasięgu międzynarodowym po-wiązanych tematycznie z obszarami prowadzonych badań.

Uczestnictwo w panelach:

zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem