Dyscyplina technologia żywności i żywienia z kategorią B+

Miło nam poinformować, że 6 marca 2023 r. Minister Edukacji i Nauki uchylił zaskarżoną decyzję o przyznaniu kategorii naukowej B w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, przyznając jej kategorię naukową B+.

Ta ocena docenia efekty pracy naukowej Pracowników naszego Uniwersytetu w tej dyscyplinie. Jesteśmy przekonani, że cała Społeczność Akademicka ucieszy się z tej decyzji – skomentowała prof. dr hab. Ewa Stańczyk-Hugiet, Prorektor ds. Badań i Kadry Akademickiej.

Dziękujemy władzom Wydziału Inżynierii Produkcji za wyczerpujące przygotowanie procesu odwoławczego, jednocześnie gratulując wszystkim pracownikom akademickim naszej Uczelni, których działalność naukowa prowadzona w tej dyscyplinie zaowocowała taką kategorią.

Decyzja o przyznaniu kategorii B+ to wyraz uznania dla jakości działalności naukowej prowadzonej w dyscyplinie technologia żywności i żywienia na UEW. To także świetna okazja, by jeszcze raz podziękować wszystkim naszym badaczom za zaangażowanie i wkład w proces ewaluacji jakości działalności naukowej dyscyplin prowadzonych w naszej Uczelni – dodała Prorektor ds. Badań i Kadry Akademickiej.

Liczymy na dalszą intensywną pracę Społeczności naszej Uczelni dla dobra dyscyplin i jakości prowadzonej w nich działalności naukowej. Kolejna ewaluacja już niedługo – musimy się do niej przygotować!

red. s

zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem